1.Civil Csoport Hétvége - 2012. április 20-22.

 

Tanuljuk a demokráciát – Keressük a közös hangot!
stab_collage2 1
https://sites.google.com/site/civilcsopo/

Tanuljuk a valódit, mindannyiunk demokráciáját, keressük a szükségest, a közös hangot.
Amit huszon éve nem értünk, nem találunk.

A programot azoknak ajánljuk, akik látják saját, közös hiányosságainkat a demokratikus működés gyakorlása terén és (egyénileg is, közösségben is) változni szeretnének. Változni abban, hogy képesek legyenek értelmesebb demokráciát alakítani, a társas keretek fontosságát mélyebben meglátni, önmagukat és másokat mint tudatos•civil•állam•polgárokat meglelni.
Módszerünk ehhez a csoportozás. Ezt kínáljuk.

A csoportlét olyan alapvető, elemi élményt ad, amely által egyszerre megtapasztalható összetartozásunk és különbözőségünk, forrásunk és békénk. A csoportban visszatalálhatunk a demokrácia kezdeteihez, megérthetjük, mi hiányzik, mit kell újrakezdenünk.
A csoportlét nem új dolog, mindannyian számos csoporthoz tartozunk, amelyek értékesek, támogatnak, de gyakran elmegyünk mellettük. A Civil Csoport Hétvége programja abban erős, hogy megmutatja, milyen irányban van mód az újrakezdésre és hogy mennyi potenciális tartalék van bennünk.
Most megnézhetjük, mit kaphatunk a demokráciától és mit adhatunk bele azért, hogy működjön, működjünk.

Ez az esemény kísérlet arra, hogy eltérő értékrendű emberek meg tudják érteni és érzelmileg be tudják fogadni a másik álláspontját, ha ez nem is jelent feltétlen elfogadást. Ezen a bázison esély van létrehozni az együttműködésük alapját jelentő, közös értékrendet.

Keveredjünk ki együtt a homályból, találjunk fogódzót a közös tapasztalatokban!
Hív a Civil Csoport Hétvége a Magyar Csoport-pszichoterápiás Egyesület szervezésében.

Civil Csoport Hétvége nagycsoport

Civil Csoport Hétvége nagycsoport