CSOPORT-INTÉZMÉNY-RENDSZER – VIII. MACSOPE KONFERENCIA - 2014. szeptember 27.

 

Print.

A Magyar Csoport-pszichoterápiás Egyesület VIII. Országos Konferenciája

Csoport– Intézmény – Rendszer

2014. szeptember 27.
Bálint Ház, Budapest VI., Révay u.16.

 

A konferencia célja, hogy áttekintse a csoportozás átalakuló környezeti feltételeit, szakmai, szervezeti fejleményeit,lehetőségeit. A pszichiátriai intézmények intenzív változásai, afinanszírozási módosulások, a magánpraxisok növekvő száma részjelenségei ennek a folyamatnak. A jelen egyik nagy társadalmi változása az egészségügyben és az oktatásügyben végbementállamosítás, a szociális szférában is zajló centralizáció, amelymélyrehatóan befolyásolja az érintett rendszerekben folyó csoportmunka feltételeit, tartalmát. A csoportozás közege ezekkel aváltozásokkal még komplexebbé válik, hiszen új típusú felettes rendszer jelenik meg.

A változó feltételekhez való hatékony alkalmazkodás olyan szakmai kihívás, amelyre mind a csoportozás mind az intézményi rendszerek szintjén válaszokat kell találnunk és sokféle válasz létezik is szakmai közösségeinkben. A MaCsopE saját aktivitásai (Pszichoterápiás Hétvége, Civil Csoport Hétvége és Műhely,szakmai nagycsoportok, Városi Nagycsoport) is olyan típusúprojektek, amelyek a komplex szakmai, társadalmi közeghez illeszkedő csoportműködéseket, rugalmas szakmai megoldásokatkeresik. Ezek a tapasztalatok igénylik az ismételt szakmai átgondolást. A konferenciával e sokszínű válaszkereséshez acsoportozás “jó gyakorlatainak” felmutatásával és “jó kérdéseinek” felvetésével kívánunk hozzájárulni.

Várjuk azok részvételét, programmal (előadással, vitacsoporttal, kerekasztallal, műhellyel, esetbemutatással) való jelentkezését, akikaz egészségügyben, az oktatás-nevelés-képzés intézményeibenilletve szervezeti kontextusban csoportokkal dolgoznak, acsoportozás iránt érdeklődnek.

Jelentkezni lehet: macsopekonf@gmail.com vagy macsope.huA programmal való jelentkezés határideje: 2014. augusztus 1.

Szervezőbizottság:
Linzenbold Ildikó (elnök), Hámor Éva, Laczkó Zsuzsa, Novotny Gabriella, Sáray Tímea Programbizottság:
Hosszú Éva (elnök), Endresz Hajna, Gál Béla

A konferencia CME akkreditált esemény, 16 pont igényelhető addiktológia, klinikai szakpszichológia, orvosi pszichológia, pszichiátria, pszichoterápia szakképesítések esetén,
tanfolyamkód: SE-TK/2014.II/00156.

page2image1660224

Részvételi díj:

2014. augusztus 1-ig: 2014. augusztus 1-től: a helyszínen:

kedvezménnyel

3000 Ft 4000 Ft 5000 Ft

teljes részvételi díj

4000 Ft 5000 Ft 6000 Ft

A részvételi díj magában foglalja a regisztráció és az ebéd költségét. CME pont igénylése esetén 500 ft-tal megnövelt befizetést kérünk. Kedvezmény: csoportos jelentkezőknek 8 főtől;; MaCsopE tagoknak;;

nyugdíjasoknak;; nappali tagozatos diákoknak;; határon túli magyaroknak.

page2image1765536