Magunkra/Egymásra találva - XIII. Macsope konferencia 2019.

Képernyőfotó 2019-05-11 - 8.02.52

 

 

MEGHÍVÓ

 

a Macsope XIII. Konferenciájára, amelyet

 

Magunkra/egymásra találva 

 

címmel 2019. szeptember 28-án rendezünk a Bálint Házban (Budapest VI. Révay 16.).

Idei konferenciánk célja, hogy körbejárjuk, hogyan tudunk egymásra, illetve magunkra találni egyénként, csoporttagként, csoportvezetőként, és hogy hogyan fest ez akár egyesületi, társadalmi szinten? Szeretnénk, hogy a különféle módszerekkel dolgozó, más-más alapképzettséggel rendelkező csoportvezetők megújulóban lévő konferenciánkon újra egymásra és magukra találhassanak.

Az a kíváncsiság mozgat minket, hogy kit, mit, találunk kapcsolataink szövetében? Mit hoz a találkozás, bemutatkozás, egyeztetés, vita? Miket élhet át régi és újabb tag? Kizár, eltávolít, közelebb hoz? Koalícióban veszít-e valamit az egyéniség, az összjátékhoz feladás, csalódás tartozik-e feltétlenül? Hogyan lesz egy helyen, időben megjelenő emberek összességéből összetartó csapat, ami eléri célját? Társadalmi szinten miben jelennek meg ezek a folyamatok?

Rengeteg kérdésünk van, a válaszok pedig majd alakulnak.

A „találás” fázisai, mozzanatai megnézhetők közelről, távolról, nagyíthatók, egyszerűsíthetők, különböző szerepekből értelmezhetők.

 

Téma-felvetéseink:

Hogyan kezdjük el, hogyan hangolódunk, hogyan lesz összefogás, széthúzás?

Hogyan találunk egymásra csoporttagként, csoportvezetőként?

Mit kezdünk a klikkekkel, koalíciókkal, kilépésekkel? Milyen módszertani különbségek lehetnek ebben? (kerekasztal?)

Hogyan kezeljük, ha „elfárad, kimerül” a csoport és/vagy a csoportvezető?

Hogyan találhatok magamra én, mint egyén? És a csoport, a közösség, az egyesület vagy a társadalom? Hogyan találhatunk egymásra? Csoporthelyzetekben hogyan néz ez ki?

Kerekasztal a csoport-kohézióról: a különböző módszerek hogyan kezelik a csoport-kohéziót, miből látják, fontosnak tartják-e tenni az érdekében, milyen akadályaival találkoznak?

 

Várjuk jelentkezésüket előadással, vitacsoporttal, kerekasztallal, műhellyel, esetbemutatással! Várjuk résztvevő hallgatóként! Örülnénk, ha minél többen találkoznánk, egymásra és magunkra találnánk, és találkozásainkra reflektálhatnánk!

0 Comments

Comments RSS

Leave a comment

Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>