Városi Csoport

13240035_1026145694089688_7320848510024646957_n

 

ÉVADNYITÓ

Szeptember 03-án de 11 órától ismét Városi Csoport az Auróra pincéjében.

A másfél órás csoportban szabadon lehet beszélgetni, gondolkodni közösségi – közéleti önmagunk és személyes valóságunk gyakran szorongást keltő kapcsolatáról. Ugyanakkor lehetőség nyílik arra is, hogy a csoport tükrében más szemszögből láthassuk meg magunkat, reflektálhatunk arra, hogy hogyan hatunk a másik emberre és mi hat ránk a másikból.

A tematikus csoportokban történő munka egyfajta kísérlet arra, hogy bizonyos kérdésekről minél intenzívebben megjelenjenek a bennünket foglalkoztató dilemmák. Természetesen ezek nem függetlenek köz- és magánéletünk egyéb vonatkozásaitól, vagyis várakozásunk szerint így is sokfelé ágazhat a beszélgetés.

A beszélgetést pszichoterapeuták, csoportokkal dolgozó szakemberek facilitálják. Célunk nem elsősorban az egyéni gyógyulás elősegítése, hanem az, hogy mi mindannyian – csoporttagok és vezetők – többet értsünk közösségeink bajaiból. A csoportot kéthetenként tartjuk, bárki, bármikor csatlakozhat.

A Városi Csoport a Magyar Csoport-pszichoterápiás Egyesület projektje. Stábunkat szoros szakmai kapcsolat fűzi az évenként megrendezésre kerülő Civil Csoport Hétvég-hez; itt és ma fontosnak tartjuk a tudatosabb közösségi, társadalmi jelenlét formálását.
A Városi Csoport stábja: Gál Béla, Döbrentey Zsolt, Kavetzky Péter, Milák Piroska, Rácz Lajos